اندروید چیست؟

معرفی اندروید و سیستم عامل اندروید

0
138
اندروید چیست؟
اندروید چیست؟

اندروید چیست؟

اندروید چیست؟ هر چند که واژه android از نظر واژه شناسی معنای ربات را می دهد، اما در این آموزش ما درباره ربات ها صحبت نمی کنیم.  بلکه در مورد تلفن های هوشمند صحبت می کنیم. Android یک سیستم عامل محبوب تلفن همراه مبتنی بر لینوکس است که توسط گوگل ساخته شده است. سیستم عامل اندروید (OS) تلفن، تبلت ، ساعت، تلویزیون و حتی ضبط خودرو ها  را نیز مدیریت می کند. بیایید نگاه دقیق تری داشته باشیم و یاد بگیریم که واقعاً Android چیست.

پروژه منبع باز Android

اندروید یک پروژه منبع باز است که به صورت گسترده در جهان پذیبروید شده است. گوگل به طور فعال پلتفرم اندروید را توسعه می دهد اما بخشی از آن را به صورت رایگان به تولید کنندگان سخت افزار و تلفن های همراه که می خواهند از Android در دستگاه های خود استفاده کنند ، ارائه می دهد. گوگل تنها در صورت نصب Play Store  این سیستم عامل ، از تولید کنندگان هزینه دریافت می کند.

به کمک از دستگاه های اصلی (اما نه همه) که از Android استفاده می کنند ، بخش Play Store یا سرویس برنامه های گوگل را نیز انتخاب می کنند. در این بین یک استثناء قابل توجه وجود دارد و آن هم آمازون است. اگر چه تبلت های Kindle Fire نیز از اندروید استفاده می کنند ، اما از Play Store آن استفاده نمی کنند و آمازون نیز دارای یک فروشگاه جداگانه برنامه های اندرویدی می باشد.

اندروید فراتر از تلفن

اندروید معمولاً در تلفن های همراه و تبلت ها کاربرد دارد. اما سامسونگ، رابط های اندرویدی را روی ابزارهای الکترونیکی غیر تلفنی مانند دوربین ها و حتی یخچال ها آزمایش کرده است. Android TV یک سیستم عامل گیم و استریم است که از اندروید استفاده می کند.

Parrot نیز یک قاب عکس دیجیتالی و یک سیستم ضبط صوت خودرو را با اندروید ساخته است. برخی از دستگاه ها سیستم عامل Android منبع باز یا open-source را بدون برنامه های Google سفارشی می دهند ، بنابراین ممکن است هنگام مشاهده آن متوجه استفاده آن از اندروید نشوید.

کمپانی های Open Handset Alliance

گوگل با هدف مشارکت در توسعه اندروید ، گروهی از کمپانی های سخت افزاری ، نرم افزاری و ارتباطی با نام Open Handset Alliance  تشکیل داده است که هدف بیشتر اعضا آن با فروش تلفن های اندرویدی ، ارائه سرویس تلفنی اندرویدی یا برنامه های کاربردی اندرویدی کسب درآمد می کنند.

فروشگاه Google Play

هر کس می تواند SDK (کیت توسعه نرم افزار) را دانلود کند و برنامه هایی را برای تلفن های Android بنویسد و شروع به توسعه آن برای فروشگاه Google Play کند.

برنامه نویسان که برنامه هایی را در فروشگاه Google Play به فروش می رسانند ، حدود 30٪ از قیمت فروش آن را به عنوان هزینه حفظ  بازار Google Play برعهده دارند. مدل fee برای بازارهای توزیع برنامه بسیار معمول است.

برخی از دستگاه ها با Google Play پشتیبانی نمی شوند و ممکن است از بازارهای جایگزین استفاده کنند. برای مثال Kindles از بازار برنامه اختصاصی آمازون استفاده می کند ، این بدین معناست که آمازون درآمد حاصل از فروش هر برنامه را بدست خواهد آورد.

تامین کنندگان سرویس

آیفون محبوبیت بالایی داشته است، اما زمانی که برای اولین مرتبه به بازار معرفی شد تنها در به اپراتور AT&T اختصاص داشت. اندروید یک پلتفرم باز است و به کمک از اپراتورهای موبایل می توانند گوشی های اندرویدی را ارائه دهند. هر چند که کارخانه های تولیدی ممکن است اپراتورهای مختص به خود را داشته باشند. این انعطاف پذیری به اندروید این امکان را داده تا به شکلی باورنکردنی رشد نماید.

سرویس گوگل

از آن مکانی که گوگل اندروید را توسعه داده، اندروید با تعداد فرآوانی از سرویس های گوگل نصب شده گوگل آپدیت می شود که از آن جمله می توان به Gmail، Google Maps اشاره کرد که حالا در بیشتر گوشی های اندروید کاربرد دارند.

از آنجایی که سیستم عامل اندروید، ویرایش پذیر است، اپراتور ها می توانند در آن تغییراتی اختصاصی انجام دهند. برای مثال Verzion Wireless، اندروید برخی از گوشی ها را به گونه ای ویرایش نموده است که جستجوگر Bing را به عنوان موتور جستجوی پیش فرض آن انتخاب کنید است. شما همچنین این امکان را دارید، تا اکانت Gmail را نیز از روی گوشی اندروید خود حذف نمایید.

اندروید و نمایشگر های لمسی

Android از نمایشگر لمسی پشتیبانی می کند. شما می توانید برای برخی از ناوبری ها می توانید از نشانگر استفاده کنید ، اما تقریباً همه چیز در اندروید از طریق لمس انجام می شود. اندروید همچنین از حرکات چند لمسی مانند حرکت استفاده از دو انگشت برای زوم پشتیبانی می کند. Android به اندازه ای انعطاف پذیر است که می تواند از روش های ورودی متفاوت ، مانند جویستیک برای تلویزیون یا کیبورد استفاده نماید.

کیبورد مجازی (onscreen keyboard) در بیشتر نسخه های Android از کلیدهای جداگانه انتخاب نمودنی (ضربه خور) پشتیبانی می کند. همچنین با نوشتن چند حرف کلماتی پیشنهادی به کاربرارائه می شود و حتی کاربر این امکان را دارد تا ویژگی auto Correction را نیز در اندروید فعال کند.

امنیت اندروید

تقریباً همه تلفن های Android برخی سطوح امنیتی از شناسایی اثر انگشت داشته تا ویژگی های شناسایی چهره را به کاربران خود ارائه می دهند. اکثر آنها همچنین از فرآیند احراز هویت دو عاملی نیز پشتیبانی می کنند و گزینه های امنیتی قفل صفحه مانند ردیابی یک الگوی نقطه ای یا وارد کردن کد PIN یا رمز عبور را برای جلوگیری از دسترسی افراد ناشناس به تلفن ارائه می دهند. همچنین کاربر می تواند برنامه ها را با روش های مختلفی قفل کند.

fragmentation اندروید

یک انتقاد مکرر از اندرویدی این است که بستر و پلتفرم پراکنده ای دارد. تولید کنندگان گوشی های همراه شبیه به موتورولا ، HTC ، ال جی ، سونی و سامسونگ رابط های کاربری مخصوص به خود را به اندروید اضافه اند و قصد ندارند که چنین فرآیندی را متوقف کنند. آنها احساس می کنند که این کار برندها را از یکدیگر متمایز می کنند که البته این کار همیشه با عدم رضایت توسعه دهندگان برنامه ها همراه بوده است.

خوبی و بدی fragmentation سیستم عامل اندروید

اندروید یک بستر و پلتفرم جالب برای مصرف کنندگان و توسعه دهندگان است  اما از به کمک جهات fragmentation فلسفه iOS یا آیفون است. در مکانی که آیفون با محدود کردن استانداردهای سخت افزاری و نرم افزاری سعی در ایجاد بهترین تجربه کاربری دارد ، اندروید می خواهد با باز کردن هرچه بیشتر سیستم عامل به این هدف برسد.

این هم خوب است هم بد. نسخه های fragment شده اندروید شاید یک تجربه کاربر یکتا را در اختیار کاربر بگذارد، اما این به معنی کمتر بودن کاربران در هر تغییر خواهد بود. همچنین این بدین معناست که پشتیبانی از توسعه دهندگان برنامه ها ، سازندگان لوازم جانبی و نویسندگان فناوری کاری سخت تر است. از آنجا که  آپگرید اندروید باید برای سخت افزار خاص و برای رابط کاربری هر دستگاه اصلاح شده باشد ، این به آن معنی است که دریافت آپگریدها برای این گوشی ها نیز مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید.
خارج از مشکل fragmentation اندروید، باید گفت که اندروید یک سیستم عامل نیرومند است که شماری از سریعترین و شگفت انگیز ترین تلفن ها و تبلت های موجود در بازار را به خود اختصاص می دهد.

ارسال نظر و دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید